Dolphin Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Amsterdam jest wyjątkowym miastem. Kanały okrążające miasto, porozrzucane rowery na każdym kroku i mieszanka kulturowa tworzą razem niesamowity klimat, o który trudno w jakimkolwiek innym mieście na świecie. Jest to jedno z miast, w którym znajduje się największa liczba kamer nadających w Internecie. Jakość obrazu również jest wyjątkowo dobra. Zobaczcie sami: http://www.worldcam.pl/index.php?s=szukaj&szukany=Amsterdam Moje ulubione kamery: Plac na moście przy jednej z głównym ulic w mieście. W kamerze widzimy tłumy przechodzących ludzi, tramwaje, rowerzystów i same rowery przyczepione byle jak do byle czego. Przy użyciu Google Street View (Widok ulicy) możemy również zobaczyć pobliski targ kwiatów. Następnie przejść się wzdłuż kanału i odpocząć na ławce pod drzewem. http://www.worldcam.pl/4185,6,11,podglad.html Plac Dam w samym centrum miasta, znajdujący się na południe od Dworca Centralnego. Przy placu znajduje się m.in. Pałac Królewski, kościół Nieuwe Kerk oraz Grand Hotel Krasnapolsky. Na placu zwykle odbywają się różne imprezy oraz uroczystości. Wieczorami plac oblegany jest przez młodych ludzi odpoczywających przy piwku czy palących trawkę. http://www.worldcam.pl/5132,6,11,podglad.html Niedaleko Placu Dam znajduje się słynna dzielnica Czerwonych Latarni. Niestety kamer brak ;) Zapraszam do rozmowy na temat Amsterdamu oraz poszukiwań kolejnych kamer z tego niezwykłego miasta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daria Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Byłam, widziałam :) Pięknie tam. Szkoda tylko, że na sezon tulipanów nie zdążyliśmy :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
papja Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 A w okolicy Madame Tussaud odkryłam fantastyczny sklep z "magicznymi" artykułami (wróżkowe ubrania, akcesoria, gadżety z "Włądcy Pierścieni") - nic tylko mieć duuuuużo kaski, a wyposażyc można się w cały elfi arsenał :)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozekg Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 hej Link to comment Share on other sites More sharing options...
eberhard932 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Tak piekne miasto .Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamek Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Wspaniałe widoki :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
puszcza7 Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 naprawdę super Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolcia Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 Chętnie odwiedzę w przyszłości to miasto;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggwarek Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Ja równiez, widać, że piękne miasteczko :) A ile atrakcji w dodatku.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondi7 Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 W Holandii w ogóle jest pięknie, w Amsterdamie także gościłam, konkretnie w dzielnicy Czerwonych Latarni, jest tam naprawdę cudownie choć za dużo turystów ;) podobno palenie trawki jest tam już legalne ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts