Dolphin Napisano 16 Maj 2011 Zgłoś Share Napisano 16 Maj 2011 Amsterdam jest wyjątkowym miastem. Kanały okrążające miasto, porozrzucane rowery na każdym kroku i mieszanka kulturowa tworzą razem niesamowity klimat, o który trudno w jakimkolwiek innym mieście na świecie. Jest to jedno z miast, w którym znajduje się największa liczba kamer nadających w Internecie. Jakość obrazu również jest wyjątkowo dobra. Zobaczcie sami: http://www.worldcam.pl/index.php?s=szukaj&szukany=Amsterdam Moje ulubione kamery: Plac na moście przy jednej z głównym ulic w mieście. W kamerze widzimy tłumy przechodzących ludzi, tramwaje, rowerzystów i same rowery przyczepione byle jak do byle czego. Przy użyciu Google Street View (Widok ulicy) możemy również zobaczyć pobliski targ kwiatów. Następnie przejść się wzdłuż kanału i odpocząć na ławce pod drzewem. http://www.worldcam.pl/4185,6,11,podglad.html Plac Dam w samym centrum miasta, znajdujący się na południe od Dworca Centralnego. Przy placu znajduje się m.in. Pałac Królewski, kościół Nieuwe Kerk oraz Grand Hotel Krasnapolsky. Na placu zwykle odbywają się różne imprezy oraz uroczystości. Wieczorami plac oblegany jest przez młodych ludzi odpoczywających przy piwku czy palących trawkę. http://www.worldcam.pl/5132,6,11,podglad.html Niedaleko Placu Dam znajduje się słynna dzielnica Czerwonych Latarni. Niestety kamer brak ;) Zapraszam do rozmowy na temat Amsterdamu oraz poszukiwań kolejnych kamer z tego niezwykłego miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
Daria Napisano 17 Maj 2011 Zgłoś Share Napisano 17 Maj 2011 Byłam, widziałam :) Pięknie tam. Szkoda tylko, że na sezon tulipanów nie zdążyliśmy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
papja Napisano 29 Czerwiec 2011 Zgłoś Share Napisano 29 Czerwiec 2011 A w okolicy Madame Tussaud odkryłam fantastyczny sklep z "magicznymi" artykułami (wróżkowe ubrania, akcesoria, gadżety z "Włądcy Pierścieni") - nic tylko mieć duuuuużo kaski, a wyposażyc można się w cały elfi arsenał :)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
jozekg Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoś Share Napisano 6 Grudzień 2011 hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
eberhard932 Napisano 16 Grudzień 2012 Zgłoś Share Napisano 16 Grudzień 2012 Tak piekne miasto .Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
adamek Napisano 8 Marzec 2013 Zgłoś Share Napisano 8 Marzec 2013 Wspaniałe widoki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
puszcza7 Napisano 30 Maj 2013 Zgłoś Share Napisano 30 Maj 2013 naprawdę super Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
mariolcia Napisano 11 Październik 2013 Zgłoś Share Napisano 11 Październik 2013 Chętnie odwiedzę w przyszłości to miasto;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
ggwarek Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoś Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Ja równiez, widać, że piękne miasteczko :) A ile atrakcji w dodatku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
blondi7 Napisano 30 Czerwiec 2014 Zgłoś Share Napisano 30 Czerwiec 2014 W Holandii w ogóle jest pięknie, w Amsterdamie także gościłam, konkretnie w dzielnicy Czerwonych Latarni, jest tam naprawdę cudownie choć za dużo turystów ;) podobno palenie trawki jest tam już legalne ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
Recommended Posts
Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze
Dodaj konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.
Zaloguj się teraz