Jump to content

Nie odswieza zdjec na stronie.


Recommended Posts

Mam pewien problem, otóż posiadam darmowy hosting, wszystko ładnie śmiga, obrazki z kamery zapisuja sie na ftp w folderze, strona również smiga, ale niewiem co mam zrobic z obrazkami bo chciałbym aby te zdjecia ktore wpadaja na serwer byly automatycznie odswieżane co 30sekund, jakis skrypt do tego potrzebny? udaje mi sie wstawic zdjecie ale wyswietla sie bez odswiezania. Aby bylo trudniej nie mam opcji w kamerze aby wysylala na serwer plik o tej samej nazwie tylko kamera wysyla je w osobnych plikach z nazwa dnia i godziny
Prosze o pomoc.
Dziekuje i pozdrawiam.

Link to post
Share on other sites

Najprostszym rozwiązaniem byłoby odszukanie przez skrypt najnowszego pliku w katalogu, a następnie wyświetlenie go. Po 30 sekundach musiałaby odświeżać się całą strona lub jej fragment poprzez JavaScript (ajax).

Jeśli pliki mają w nazwie datę i godzinę to taki skrypt powinien pomóc:

index.php

<?php
	$files = scandir('nazwa_katalogu_ze_zdjeciami_z_kamery', SCANDIR_SORT_DESCENDING);
	echo '<img src="http://adresstrony.pl/nazwa_katalogu_ze_zdjeciami_z_kamery/' . $files[0] . " />';
?>

 

Link to post
Share on other sites
6 godzin temu, Dolphin napisał:

Najprostszym rozwiązaniem byłoby odszukanie przez skrypt najnowszego pliku w katalogu, a następnie wyświetlenie go. Po 30 sekundach musiałaby odświeżać się całą strona lub jej fragment poprzez JavaScript (ajax).

Jeśli pliki mają w nazwie datę i godzinę to taki skrypt powinien pomóc:

index.php


<?php
	$files = scandir('nazwa_katalogu_ze_zdjeciami_z_kamery', SCANDIR_SORT_DESCENDING);
	echo '<img src="http://adresstrony.pl/nazwa_katalogu_ze_zdjeciami_z_kamery/' . $files[0] . " />';
?>

 

Witam.

Po utworzeniu i wejsciu na strone wywala takie cos:  Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting T_VARIABLE or T_DOLLAR_OPEN_CURLY_BRACES or T_CURLY_OPEN in /profiles/k/ke/kel/kelo89/kameraniemodlin.cba.pl/index.php on line 5

Hosting CBA

Nazwa obrazkow:

192.168.1.64_01_20190805231744659_TIMING.jpg

Niewiem czy cos robie zle? Pozdrawiam.

Link to post
Share on other sites

Literówka w kodzie.

	<?php
	$files = scandir('nazwa_katalogu_ze_zdjeciami_z_kamery', SCANDIR_SORT_DESCENDING);
	echo '<img src="http://adresstrony.pl/nazwa_katalogu_ze_zdjeciami_z_kamery/' . $files[0] . '" />';
	?>
	

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...