aniaworld Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Planuję jechać na 4ro dniową wycieczkę do Londynu. Co najlepiej w tym czasie zobaczyć?? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mm Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Cztery dni spokojnie wystarczą, aby zobaczyć wszystkie popularne atrakcje Londynu. Polecam zajrzenie na wikitravel: http://wikitravel.org/pl/Londyn Zdecydowanie Diabelski Młyn. Podczas obrotu można podziwiać z góry panoramę Londynu. Warto zarezerwować wcześniej bilet przez Internet, 2 funty taniej :) Po drugiej stronie Tamizy znajduje się słynny Big Ben. Moim zdaniem lepiej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości, przynajmniej na mnie nie zrobił szczególnego wrażenia. Warto jednak zobaczyć, aby wyrobić sobie własną opinię. London Tower Bridge - zwodzony most na Tamizie. Na pewno widziałaś go setki razy na filmach :) Tym razem masz okazję przejść się po nim na żywo. Muzeum Figur Woskowych :) Ciekawe i również tutaj można zaoszczędzić. Przed zamknięciem bilety są o połowę tańsze. Poza tym parki, place itd.. Najbardziej jednak lubię spacery po centrum bez konkretnego celu. Możesz wtedy obserwować codziennie życie ludzie, z których spora cześć pochodzi z dalekich zakątków świata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniaworld Posted June 2, 2011 Author Report Share Posted June 2, 2011 a czy to prawda, że londyńczycy mówią ciągle "love" i się głupawo uśmiechają?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papja Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Warto też przejść się do Tower of London - można poczuć konkretny "powiew historii" :). No i Tate Modern - jeśli ktoś lubi sztukę współczesną. NA mnie akurat Big Ben zrobił wieksze wrażenie, niż na zdjęciach - na żadnym ze zdjęć wcześniej nie widziałam, że ta wieża skłąda się z setek maleńkich szybek! A co do pytania o londyńczyków: eeeee... no nie wiem... ja tam nie zauważyłam, żeby wszyscy mówili "love" i się głupio uśmiechali...:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiosna2013 Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 Jak byłam w Paryżu to nie starczyło mi 4 dni na zwiedzanie, powiedzcie kiedy najlepiej pojechać, żeby kolejki były najmniejsze? One strasznie skracają czas wycieczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
alanstark Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 nudystów na plaży obok Thames ja bym chciał w tym czasie zobacyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebinoPlaku Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 Do Londynu wybieram się 29 września na mecz futbolu amerykańskiego Minesota Vikings - Pittsbourgh Steelers, będzie na wembley. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolcia Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 W Londynie trzeba przejść się słynnym mostem London Tower Bridge. Byłam bardzo ciekawa jak wygląda w realu;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian3karpowicz Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Po pierwsze Pałac Buckingham Tower of London czasem nazywana Londyńska Tower Muzeum Brytyjskie Opactwo Westminsterskie Pałac Westminsterski National Gallery - galeria sztuki w Londynie Royal Albert Hall Tate Modern Natural History Museum St. Paul’s Cathedral - Katedra św. Pawła Polecam Roast Restaurant - mozna wypić kawę równiez na wynos) i zjeść bacon roll - bułkę z jajkiem sadzonym i bekonem.W wersji wegetariańskiej , bekon zastąpiony jest warzywno-ziołową "kiełbaską". Dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekkonan Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Pamiętam, że ktoś kiedyś właśnie prowadził takiego wideobloga z Londynu. Taki przewodnik dla Polaka który właśnie przyjechał do Londka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serbri999 Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 tak dużo było tam przydatnych informacji dla nowicjuszy, ale jak to się nazywało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggwarek Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 a czy to prawda, że londyńczycy mówią ciągle "love" i się głupawo uśmiechają?? Skąd w ogóle takie coś usłyszałeś ? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruda08 Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Jeżeli jedziesz samochodem to polecam jechać do Alton Tower, byłam tam jedną całą dobę, a mogłabym spędzić dosłownie cały tydzień, Dawno się tak nie wybawiłam. Pooglądajcie sobie filmiki na youtube, chociaż one i tak nie oddają tych wrażeń ;) Ostatnio zamówiłam sobie kalendarz trójdzielny na którym mam widoki na Anglię i m.in. Alton Tower ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
martakliska Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Cztery dni spokojnie wystarczą, aby zobaczyć wszystkie popularne atrakcje Londynu. Polecam zajrzenie na wikitravel: http://wikitravel.org/pl/Londyn Zdecydowanie Diabelski Młyn. Podczas obrotu można podziwiać z góry panoramę Londynu. Warto zarezerwować wcześniej bilet przez Internet, 2 funty taniej Po drugiej stronie Tamizy znajduje się słynny Big Ben. Moim zdaniem lepiej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości, przynajmniej na mnie nie zrobił szczególnego wrażenia. Warto jednak zobaczyć, aby wyrobić sobie własną opinię. London Tower Bridge - zwodzony most na Tamizie. Na pewno widziałaś go setki razy na filmach Tym razem masz okazję przejść się po nim na żywo. Muzeum Figur Woskowych Ciekawe i również tutaj można zaoszczędzić. Przed zamknięciem bilety są o połowę tańsze. Poza tym parki, place itd.. Najbardziej jednak lubię spacery po centrum bez konkretnego celu. Możesz wtedy obserwować codziennie życie ludzie, z których spora cześć pochodzi z dalekich zakątków świata. O! mi też się przyda, bo niebawem się wybieram tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
darw Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Diabelski młyn jest świetnym miejscem żeby podziwiać Londyn z góry. I nie zapomnij wziąć aparatu :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
joannamelasa Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Super! właśnie za tydzień wybieram się do LondynU :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekprusik Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 ja wybieram się dopiero w maju, ale już planuję wszystko więc z ogromną ciekawością przeczytałem cały wątek i dzięki za rady :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekmarecki Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Londyn jest dosyc ciekawy, ale mi przeszkadza zbyt duzo przybyszow z krajow arabskich ;) poza tym to jest mit, ze tam ciagle pada, suma rocznych opadow jest praktycznie taka sam jak np w Mediolanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts