Jump to content

Londyn

aniaworld

Recommended Posts

Cztery dni spokojnie wystarczą, aby zobaczyć wszystkie popularne atrakcje Londynu. Polecam zajrzenie na wikitravel:

http://wikitravel.org/pl/Londyn

Zdecydowanie Diabelski Młyn. Podczas obrotu można podziwiać z góry panoramę Londynu. Warto zarezerwować wcześniej bilet przez Internet, 2 funty taniej :)

Po drugiej stronie Tamizy znajduje się słynny Big Ben. Moim zdaniem lepiej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości, przynajmniej na mnie nie zrobił szczególnego wrażenia. Warto jednak zobaczyć, aby wyrobić sobie własną opinię.

London Tower Bridge - zwodzony most na Tamizie. Na pewno widziałaś go setki razy na filmach :) Tym razem masz okazję przejść się po nim na żywo.

Muzeum Figur Woskowych :) Ciekawe i również tutaj można zaoszczędzić. Przed zamknięciem bilety są o połowę tańsze.

Poza tym parki, place itd.. Najbardziej jednak lubię spacery po centrum bez konkretnego celu. Możesz wtedy obserwować codziennie życie ludzie, z których spora cześć pochodzi z dalekich zakątków świata.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Warto też przejść się do Tower of London - można poczuć konkretny "powiew historii" :). No i Tate Modern - jeśli ktoś lubi sztukę współczesną. NA mnie akurat Big Ben zrobił wieksze wrażenie, niż na zdjęciach - na żadnym ze zdjęć wcześniej nie widziałam, że ta wieża skłąda się z setek maleńkich szybek! A co do pytania o londyńczyków: eeeee... no nie wiem... ja tam nie zauważyłam, żeby wszyscy mówili "love" i się głupio uśmiechali...:P

• 2 years later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Po pierwsze

Pałac Buckingham Tower of London czasem nazywana Londyńska Tower Muzeum Brytyjskie Opactwo Westminsterskie Pałac Westminsterski National Gallery - galeria sztuki w Londynie Royal Albert Hall Tate Modern Natural History Museum St. Paul’s Cathedral - Katedra św. Pawła

Polecam Roast Restaurant - mozna wypić kawę równiez na wynos) i zjeść bacon roll - bułkę z jajkiem sadzonym i bekonem.W wersji wegetariańskiej , bekon zastąpiony jest warzywno-ziołową "kiełbaską". Dobre

• 7 months later...

Jeżeli jedziesz samochodem to polecam jechać do Alton Tower, byłam tam jedną całą dobę, a mogłabym spędzić dosłownie cały tydzień, Dawno się tak nie wybawiłam. Pooglądajcie sobie filmiki na youtube, chociaż one i tak nie oddają tych wrażeń ;)

Ostatnio zamówiłam sobie kalendarz trójdzielny na którym mam widoki na Anglię i m.in. Alton Tower ;)

• 5 months later...

Cztery dni spokojnie wystarczą, aby zobaczyć wszystkie popularne atrakcje Londynu. Polecam zajrzenie na wikitravel:

http://wikitravel.org/pl/Londyn

Zdecydowanie Diabelski Młyn. Podczas obrotu można podziwiać z góry panoramę Londynu. Warto zarezerwować wcześniej bilet przez Internet, 2 funty taniej smile.gif

Po drugiej stronie Tamizy znajduje się słynny Big Ben. Moim zdaniem lepiej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości, przynajmniej na mnie nie zrobił szczególnego wrażenia. Warto jednak zobaczyć, aby wyrobić sobie własną opinię.

London Tower Bridge - zwodzony most na Tamizie. Na pewno widziałaś go setki razy na filmach smile.gif Tym razem masz okazję przejść się po nim na żywo.

Muzeum Figur Woskowych smile.gif Ciekawe i również tutaj można zaoszczędzić. Przed zamknięciem bilety są o połowę tańsze.

Poza tym parki, place itd.. Najbardziej jednak lubię spacery po centrum bez konkretnego celu. Możesz wtedy obserwować codziennie życie ludzie, z których spora cześć pochodzi z dalekich zakątków świata.

O! mi też się przyda, bo niebawem się wybieram tam

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...