aniaworld Napisano 22 Maj 2011 Zgłoś Share Napisano 22 Maj 2011 Planuję jechać na 4ro dniową wycieczkę do Londynu. Co najlepiej w tym czasie zobaczyć?? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
mm Napisano 23 Maj 2011 Zgłoś Share Napisano 23 Maj 2011 Cztery dni spokojnie wystarczą, aby zobaczyć wszystkie popularne atrakcje Londynu. Polecam zajrzenie na wikitravel: http://wikitravel.org/pl/Londyn Zdecydowanie Diabelski Młyn. Podczas obrotu można podziwiać z góry panoramę Londynu. Warto zarezerwować wcześniej bilet przez Internet, 2 funty taniej :) Po drugiej stronie Tamizy znajduje się słynny Big Ben. Moim zdaniem lepiej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości, przynajmniej na mnie nie zrobił szczególnego wrażenia. Warto jednak zobaczyć, aby wyrobić sobie własną opinię. London Tower Bridge - zwodzony most na Tamizie. Na pewno widziałaś go setki razy na filmach :) Tym razem masz okazję przejść się po nim na żywo. Muzeum Figur Woskowych :) Ciekawe i również tutaj można zaoszczędzić. Przed zamknięciem bilety są o połowę tańsze. Poza tym parki, place itd.. Najbardziej jednak lubię spacery po centrum bez konkretnego celu. Możesz wtedy obserwować codziennie życie ludzie, z których spora cześć pochodzi z dalekich zakątków świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
aniaworld Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Zgłoś Share Napisano 2 Czerwiec 2011 a czy to prawda, że londyńczycy mówią ciągle "love" i się głupawo uśmiechają?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
papja Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoś Share Napisano 19 Lipiec 2011 Warto też przejść się do Tower of London - można poczuć konkretny "powiew historii" :). No i Tate Modern - jeśli ktoś lubi sztukę współczesną. NA mnie akurat Big Ben zrobił wieksze wrażenie, niż na zdjęciach - na żadnym ze zdjęć wcześniej nie widziałam, że ta wieża skłąda się z setek maleńkich szybek! A co do pytania o londyńczyków: eeeee... no nie wiem... ja tam nie zauważyłam, żeby wszyscy mówili "love" i się głupio uśmiechali...:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
wiosna2013 Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoś Share Napisano 19 Lipiec 2013 Jak byłam w Paryżu to nie starczyło mi 4 dni na zwiedzanie, powiedzcie kiedy najlepiej pojechać, żeby kolejki były najmniejsze? One strasznie skracają czas wycieczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
alanstark Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoś Share Napisano 10 Wrzesień 2013 nudystów na plaży obok Thames ja bym chciał w tym czasie zobacyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
SebinoPlaku Napisano 23 Wrzesień 2013 Zgłoś Share Napisano 23 Wrzesień 2013 Do Londynu wybieram się 29 września na mecz futbolu amerykańskiego Minesota Vikings - Pittsbourgh Steelers, będzie na wembley. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
mariolcia Napisano 11 Październik 2013 Zgłoś Share Napisano 11 Październik 2013 W Londynie trzeba przejść się słynnym mostem London Tower Bridge. Byłam bardzo ciekawa jak wygląda w realu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
damian3karpowicz Napisano 24 Październik 2013 Zgłoś Share Napisano 24 Październik 2013 Po pierwsze Pałac Buckingham Tower of London czasem nazywana Londyńska Tower Muzeum Brytyjskie Opactwo Westminsterskie Pałac Westminsterski National Gallery - galeria sztuki w Londynie Royal Albert Hall Tate Modern Natural History Museum St. Paul’s Cathedral - Katedra św. Pawła Polecam Roast Restaurant - mozna wypić kawę równiez na wynos) i zjeść bacon roll - bułkę z jajkiem sadzonym i bekonem.W wersji wegetariańskiej , bekon zastąpiony jest warzywno-ziołową "kiełbaską". Dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
marekkonan Napisano 31 Październik 2013 Zgłoś Share Napisano 31 Październik 2013 Pamiętam, że ktoś kiedyś właśnie prowadził takiego wideobloga z Londynu. Taki przewodnik dla Polaka który właśnie przyjechał do Londka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
serbri999 Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoś Share Napisano 2 Listopad 2013 tak dużo było tam przydatnych informacji dla nowicjuszy, ale jak to się nazywało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
ggwarek Napisano 5 Czerwiec 2014 Zgłoś Share Napisano 5 Czerwiec 2014 a czy to prawda, że londyńczycy mówią ciągle "love" i się głupawo uśmiechają?? Skąd w ogóle takie coś usłyszałeś ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
ruda08 Napisano 11 Czerwiec 2014 Zgłoś Share Napisano 11 Czerwiec 2014 Jeżeli jedziesz samochodem to polecam jechać do Alton Tower, byłam tam jedną całą dobę, a mogłabym spędzić dosłownie cały tydzień, Dawno się tak nie wybawiłam. Pooglądajcie sobie filmiki na youtube, chociaż one i tak nie oddają tych wrażeń ;) Ostatnio zamówiłam sobie kalendarz trójdzielny na którym mam widoki na Anglię i m.in. Alton Tower ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
martakliska Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoś Share Napisano 1 Grudzień 2014 Cztery dni spokojnie wystarczą, aby zobaczyć wszystkie popularne atrakcje Londynu. Polecam zajrzenie na wikitravel: http://wikitravel.org/pl/Londyn Zdecydowanie Diabelski Młyn. Podczas obrotu można podziwiać z góry panoramę Londynu. Warto zarezerwować wcześniej bilet przez Internet, 2 funty taniej Po drugiej stronie Tamizy znajduje się słynny Big Ben. Moim zdaniem lepiej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości, przynajmniej na mnie nie zrobił szczególnego wrażenia. Warto jednak zobaczyć, aby wyrobić sobie własną opinię. London Tower Bridge - zwodzony most na Tamizie. Na pewno widziałaś go setki razy na filmach Tym razem masz okazję przejść się po nim na żywo. Muzeum Figur Woskowych Ciekawe i również tutaj można zaoszczędzić. Przed zamknięciem bilety są o połowę tańsze. Poza tym parki, place itd.. Najbardziej jednak lubię spacery po centrum bez konkretnego celu. Możesz wtedy obserwować codziennie życie ludzie, z których spora cześć pochodzi z dalekich zakątków świata. O! mi też się przyda, bo niebawem się wybieram tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
darw Napisano 17 Grudzień 2014 Zgłoś Share Napisano 17 Grudzień 2014 Diabelski młyn jest świetnym miejscem żeby podziwiać Londyn z góry. I nie zapomnij wziąć aparatu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
joannamelasa Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoś Share Napisano 9 Styczeń 2015 Super! właśnie za tydzień wybieram się do LondynU :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
tomekprusik Napisano 18 Styczeń 2015 Zgłoś Share Napisano 18 Styczeń 2015 ja wybieram się dopiero w maju, ale już planuję wszystko więc z ogromną ciekawością przeczytałem cały wątek i dzięki za rady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
marekmarecki Napisano 12 Maj 2015 Zgłoś Share Napisano 12 Maj 2015 Londyn jest dosyc ciekawy, ale mi przeszkadza zbyt duzo przybyszow z krajow arabskich ;) poza tym to jest mit, ze tam ciagle pada, suma rocznych opadow jest praktycznie taka sam jak np w Mediolanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach More sharing options...
Recommended Posts
Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze
Dodaj konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.
Zaloguj się teraz