mm Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Varkala to niewielka miejscowość, znajdująca się w południowych Indiach, w stanie Kerala. Choć należy do popularnych miejsc odwiedzanych głównie przez "backpackersów" to jednak ich ilość jest zdecydowanie mniejsza od tłumów przebywających każdego roku nad polskim morzem. Jest to idealne miejsce na odpoczynek i chwilę relaksu, zwłaszcza jeśli zdecydowaliśmy się zwiedzać większą cześć Indii, tak głośnych i nieokiełznanych. Dzień można rozpocząć od porannej jogi bądź filiżanki gorącej i aromatycznej kawy w jednej z wielu restauracji na krawędzi klifu. Jednocześnie w tle słuchając spokojną, chilloutową muzykę możemy podziwiać wschodzące słońce. Wieczorami plaża zapełnia się okolicznymi mieszkańcami, którzy przychodzą tutaj odpocząć od skwaru panującego w ciągu dnia. Niektórzy stoją tylko podziwiając ogromne fale oceanu, inni z nimi walczą, grają i bawią się na setki sposobów. Kilka kroków wzdłuż plaży doprowadzi nas do rybackich wiosek, w których możemy obserwować pracujących rybaków, przygotowujących sieci do następnych połowów. Do Varkalli najłatwiej dojechać z pobliskiego miasta Thiruvananthapuram, do którego zaś możemy dotrzeć z każdego dużego miasta pociągiem bądź lokalnymi liniami lotniczymi. Więcej zdjęć z Varkali: http://mariuszguc.com/2011/01/10/varkala/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
serbri999 Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Ja też tam będę w grudniu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolcia Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Wow, ślicznie tam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dariuszpurchawka Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 o jak jabym chciał tam teraz być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lissa80 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Jejku jak tam przecudownie, jedne wakacje bym chciała tam spędzić, chociaż jedne i chociaż dwutygodniowe ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggwarek Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Zdjęcia cudne, muszę tam kiedyś być, chociaż na tydzień lub dwa.. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondi7 Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Przecudownie, zastanawiam się tylko dlaczego te dzieciaki są tak dość grubo ubrane? Nie jest tam wcale tak ciepło jak się wydaje?;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
polla8 Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Mnie nie stać na wyjazd nad morze czy w góry w kraju a co dopiero na wyjazd w takie piękne miejsca.... mam nadzieję, że kiedyś uda mi się wyjechać chociażby na kilka dni w takie cudowne miejsce jak to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts